top of page

ma 08 mrt.

|

Internationale vrouwendag

Internationale vrouwendag - gratis meditatie

Gratis meditatie, vrouw zijn en beleven In je kracht staan met een vrouwelijke zachtheid

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Internationale vrouwendag - gratis meditatie

Tijd en locatie

08 mrt. 2021 14:30 – 15:30 CET

Internationale vrouwendag

Gasten

Over het evenement

Op 8 maart 1908 vond de eerste vrouwenstaking plaats in New York. De staking was gericht tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie en is beroemd geworden door onder meer de poëtisch verwoorde eis van de vrouwen: "brood en rozen". Enkele jaren later werd 8 maart uitgeroepen tot internationale vrouwendag, een dag die in het teken staat van de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit met vrouwen van over de hele wereld.

In 2021 is het thema van Internationale Vrouwendag: ‘Invloed met Impact’. Een thema dat positiviteit uit dient te stralen. Omdenken in een pure vorm. Vrouwen spelen daarin een sleutelrol en positiviteit is het sleutelwoord: samen kunnen wij de verharding in onze maatschappij tegengaan door op een positieve manier in te steken op al die maatschappelijke problemen die op ons bordje liggen. Maar ook het aansnijden van onderwerpen die specifiek vrouwen betreft zoals het taboe doorbreken van huiselijk geweld, meer vrouwen in de politiek, een gelijkwaardige positie behalen voor meisjes en vrouwen in onze maatschappij, de waardering voor de diverse culturen die ons land rijk is en ga zo maar door. Niet in problemen denken maar in kansen, uitdagingen en mogelijkheden.

Invloed met Impact is het nieuwe verhaal. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de wereld een beetje mooier te kleuren maar dan op een positieve manier. (Bron: https://www.internationale-vrouwendag.nl/invloed-met-impact/)

Ter ere van internationale vrouwendag geef ik op 8 maart om 14u30 een gratis online meditatie voor vrouwen. 

Deel dit evenement

Event Info: Events
bottom of page