Gezondheid en algemeen

welzijn workshops 

Natuurlijke huisapotheek

Deel 1: 2 tot 3 uur / Deel 2: 2 tot 3 uur

Wat moet je in huis hebben?? Vele mensen hebben een gigantische huisapotheek met dure producten van de apotheek die ze amper weten te gebruiken en zeker niet gezond zijn. Het kan ook anders! Met enkele kruiden en etherische oliën kun je al veel kwalen bestrijden. Ook huis, tuin en keukenmiddelen komen aan bod, denk maar aan het gebruik van honing en knoflook :) 2 wondermiddelen. 

In deel 1 praten we over het gebruik van (gedroogde) kruiden. We maken een hoestsiroop, achinacea tinctuur en een zuiverende kruidenmix.
In deel 2 praten we over etherische oliën en huis-tuin en keukenmiddeltjes. We maken een calendulazalf en een pijnstillende roll-on.

40 euro per persoon / avond

Olie maceraten en zalven

2 tot 3 uur

Deze workshop is voor iedereen die meer wil weten over het maken van zalven beginnend vanaf nul. Weet je graag wat je op je huid smeert, dan ben je hier aan het juiste adres. Voor veel kwaaltjes kan een huisgemaakte zalf wonderen doen. Denk maar aan de allom bekende calendula zalf. 

We starten met het maken van enkele oliemaceraten: culinaire maceraten en medicinale maceraten. Hoe maak je deze? Zijn er verschillende manieren van werken? Waarop moet ik letten bij het kopen van de olie?

Daarna maken we met onze medicinale maceraat 3 verschillende soorten zalven. We kijken welke stoffen we nog kunnen toevoegen om de werking van het maceraat te versterken. Veganistische zalf? Een intolerantie of allergie? Laat maar horen, voor alles bestaat een oplossing. 

Je neemt aan het eind van de avond 1 culinair kruidenmaceraat mee, 1 kruidenolie en 3 zalven mee naar huis. Samen met een bundel recepten om thuis aan de slag te gaan :) 

45 euro per persoon

Het gebruik van kruiden tijdens de zwangerschap

2 tot 3 uur

 Welke kruiden mag je gebruiken tijdens de zwangerschap? En welke niet?
 Kunnen kruiden je helpen bij zwangerschapskwaaltjes?
 Wat is een natuurlijke bevalling en hoe kan dit met kruiden voorbereidt en ondersteund worden?
 Hoe het best herstellen na een zwangerschap en hoe doen ze dit in andere culturen? 
 Eet je de placenta op? Of plant je er liever een boompje op? 

Zoveel vragen rond een zwangerschap en zoveel keuzes hier. Ik breng mama’s samen en we maken er een leerrijke, gezellige avond van.

Tijdens de workshop maken we een 'boter' om op je buik in te masseren, een kruidenmix om tijdens het laatste semester te drinken en een spray voor tijdens de geboorte.

40 euro per persoon

Workshop: bereid je voor op de komende herfst en winter

2 tot 3 uur

De dagen worden korter, de kindjes zijn terug naar school ... de herfst en winter komen eraan. Tijd om ons voor te bereiden zodat we optimaal kunnen genieten van de rust, lekker ingeduffeld op de bank genieten van de warmte van het vuur en het gezellig samen zijn. 

Tijdens deze workshop overloop ik enkele must-haves voor de winter. Welke kruiden haal je best in huis en hoe gebruik je ze. We maken ook 3 producten, namelijk een weer en wind creme die de huid beschermt en voedt, een immuniteitsversterkende siroop die ook geschikt is voor de allerkleinsten en borstbalsem met etherische olie. 

Je neemt de producten die je maakt mee naar huis, samen met een receptenbundel en veel informatie :) 

Enkel mogelijk tijdens september - oktober - november

35 euro

Workshop: klaarstomen voor de zomer

2 tot 3 uur

De lente is net begonnen, tijd om ons klaar te stomen voor de zomer :)

 

Wat is een natuurlijke deodorant, en waarom gebruik je die beter dan de commerciele variant?

Zonnebrand creme, hoe en waarom? Waarop letten ...

Hoe bouw je de natuurlijke zonnefactor van je huid langzaam op en waarom is dit belangrijk.

Gemakkelijk een spray maken voor na het zonnebaden :)

Hoe insecten op natuurlijke manier op afstand houden, tips voor thuis en op reis.

 

Zoals altijd is er plaats voor vragen en advies tijdens de workshop en voorzie ik een hapje en een drankje. Contacteer me via minilelieworkshops@gmail.com voor meer informatie. Je neemt de gemaakte producten mee naar huis.

Enkel mogelijk tijdens februari - maart - april - mei - juni

40 euro per persoon

Workshop: Kruidige limonade en Ice pops

2 tot 3 uur

Heerlijk verfrissende workshop in de lente en zomer. Kindjes erg welkom als testpanel en assistenten :)

Tijdens deze workshop leer ik hoe je enkele basissiropen maakt met verschillende combinaties van kruiden en hoe je deze dan omtovert in de heerlijkste zelfgemaakte en gezonde limonade of ice tea. Boost je immuniteit terwijl je geniet van je spelende kindjes in het stadsparkje. Verwen je BBQ gasten met een kruidensiroop in hun cava, leer virgin mojito te maken,... . Je krijgt een uitgebreide receptenbundel mee en afhankelijk van het aantal ingeschrevenen en wat er op dat moment in bloei staat maken we 4 tot 8 verschillende drankjes. 

Naast limonades maken we ook 2 soorten ijsjes waarvan zelfs de allerkleinsten kunnen smullen. 

Enkel mogelijk tijdens mei - juni- juli en augustus

€ 35/ volwassenen. 20 euro/ kinderen van 8 tot 14 jaar en 10/ voor kinderen tot en met 7 jaar.

Please reload

Verhoogde tegemoetkoming? Laat me dit weten bij inschrijving en je geniet van 20% korting.

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Instagram
  • Facebook App Icon
  • Google Places Social Icon