Schoonheidsverzorging workshops 

Natuurlijke verzorgingsproducten

3 x 2.5 uur

DEEL 1 - 2.5 uur

Deze sessie gaan we dieper in op het gebeuren van ons wassen. Wat is zeep? Wat doet het met ons? en met onze huid? We gaan een douchegel en shampoo maken aangepast aan jouw huid en haar type en jouw noden. Je kunt ervoor kiezen om redelijk klassiek zonder schadelijke toevoegingen te gaan of je kunt ervoor kiezen om heel puur te blijven. Dit is 1 van de grote voordelen aan het zelf maken van je producten. Tijdens de workshop leer ik je ook hoe je eens een deugddoend haarmaskertje kan indoen en we gaan genieten van een heerlijk zout voetbad met etherische olie.

Gelieve voor deze avond een bassin mee te brengen en 2 kleine handdoeken.

DEEL 2 - 2.5 uur

We kijken we eens naar het ochtendritueel tijdens deel 2. We gaan een gezonde, en aangename tandpasta maken. Gevolgd door een natuurlijke deodorant, vrij van schadelijke stoffen en die je huid zijn belangrijke taak als orgaan laat vervullen. Voor de huid maken we een reinigingsmelk op basis van melkwei (vegans ... laat me iets weten en ik voorzie voor jullie een alternatief ) die dezelfde Ph waarde heeft als onze huid. Ik neem jullie mee op reis doorheen de etherische oliën en welke invloed ze kunnen hebben op je humeur ... wist je dat ik vaak een druppel etherische olie doe op mijn sjaal in de ochtend afhankelijk van mijn humeur en wat ik doe dat te doen heb.

DEEL 3 - 2.5 uur

Last but not least ... verzorgingsproducten als ontspanning, pure momenten van genieten. We leren enkele simpele maar doeltreffende scrubs en maskers te maken met producten die gemakkelijk te verkrijgen zijn of die je al in je voorraadkast staan hebt :) Je kunt het masker en de scrub naar keuze uittesten tijdens de workshop.

We ronden de reeks af met het maken van dagcrème. Ideaal om te smeren na het maskertje.

Gelieve voor deze avond een bassin en 2 kleine handdoeken mee te brengen.

Wat neem je allemaal mee:

Shampoo 250 ml

Douchegel 250 ml

Tandpasta 100 ml

Deodorant 100 ml

Reinigingsmelk 100 ml

Dagcrème 100 ml

135 euro per persoon

Lente ontwaken

2 tot 3 uur

We dragen de lente in ons hart. De natuur ontwaakt na een weldoende winterslaap. Hoe verzorgen we best onze huid na de koude, gure wintermaanden? We maken een verzorgende vlierbloesemzalf en lotion. Terwijl de olie borrelt gaan we Genieten van een gezichtspeeling en masker.

Enkel in maart en april. 

40 euro per persoon

DIY Tandpasta en bodylotion

2 tot 3 uur

Weet jij ook graag wat je smeert? Dan is deze workshop ideaal. We beginnen met een klein stukje theorie over de schadelijke stoffen in reguliere tandpasta en bodylotion. Gevolgd door een stuk praktijk waarin iedereen zijn producten naar persoonlijke voorkeur maakt.

Groene klei, baksoda en kokosolie vormen bijvoorbeeld een ideale basis voor tandpasta, maar wat voeg je er nog aan toe? En voor wat dienen die extra kruiden nu eigenlijk? Hoe zorgen we ervoor dat het een aangenaam mondgevoel geeft? 

Bodylotion is een heel persoonlijk gebeuren, alles hangt af van jouw huis en levensstijl ... ben je een gevoelig huidtype, heb je altijd koud, ...? We overlopen de verschillende mogelijkheden en je neemt je gepersonaliseerd flesje mee naar huis om uit te testen.

40 per persoon

DIY dag crème en shampoo

2 tot 3 uur

Vele dure potjes in de badkamer, wat zit er nu eigenlijk in? Wat met parabenen en hormoonverstoorders? Doen anti-rimpel crèmes wat ze beloven? Dit en veel meer antwoorden tijdens deze workshop verzorgingsproducten. Je maakt je eigen dagcrème en shampoo, met keuze uit verschillende geuren en bestanddelen, met een gedetailleerde beschrijving van welk product voor welke toepassing. De producten mag je meenemen naar huis.

We maken er een gezellige avond van met een drankje en een hapje.

 

Indien er mensen zijn die specifieke vragen of problemen hebben die ze graag aan bod zien komen, vermeld dit in de mail en dan kan ik zorgen dat dit aan bod komt.

40 euro per persoon

Please reload

Verhoogde tegemoetkoming? Laat me dit weten bij inschrijving en je geniet van 20% korting.

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Instagram
  • Facebook App Icon
  • Google Places Social Icon