Sneller dan verwacht - Afscheid van de Smart phone

Hey

Een tijdje geleden kwam de beslissing om mijn 'smart' phone terug in te ruilen voor een simpel SMS/BEL exemplaar.

Tijd ging ik mezelf vooral geven.

Tijd om te kijken voor "oplossingen' voor de "problemen".

Zoveel apps die een "essentieel" onderdeel van ons leven blijken te zijn. Of toch die illusie in zich dragen.

  • Hoe zou ik ergens mijn weg vinden?

  • Treintickets kopen?

  • Foto's maken?

  • Muziek luisteren?

  • Verbinden?

  • Inloggen?

  • Kopen?

  • Verkopen?

  • Op de hoogte blijven?

Het lijstje is lang ... en gelukkig werd ik er niet van.

Toch voelde ik diep vanbinnen dat de tijd ging komen.

Na de digitale detox die onderdeel was van de stilte retreat van vorige week, was het terug opzetten van mijn 'smart' phone de minst leuke stap. Het moment waar ik echt niet naar uitkeek. Het was zo fantastisch om enkele dagen niet te zitten wachten op boodschapjes, om niet alles meteen buiten mezelf te zoeken. Alle vragen en issues die opkwamen ging ik eerst in mezelf graven. In de kern van mijn eigen zijn. Wat geloof ik? Wat heb ik nodig? Hoe voel ik me hierbij? Wat doet het met me? Aanwez