Low poo ... dag 28: vettig, vettiger, vettigst, Aloë vera experiment

May 21, 2017

28 dagen geleden sinds mijn eerste wasbeurt met Aleppo zeep. Het bevalt me, mijn haar is proper en vol, maar ook vettig. Het ziet er niet zo vettig uit, maar ik ga er niet graag met mijn handen door en verkies ook om het in een dot op mijn hoofd te dragen in plaats van los. Ik was het ongeveer 1 keer per week met Aleppo zeep en nadien een azijn spoeling (20% azijn, 80% water). De azijn spoeling heb ik geprobeerd dat ik het uitwas met azijn en dan nogmaals met water of enkel met azijnspoeling en dan laat drogen. Ik merkte weinig verschil.

Omdat ik me herinner van mijn laatste no poo methode dat ik na 4 maanden nog altijd met vettig haar rondliep wil ik deze keer echt meer experimenteren. Zo dus vandaag experiment 1: Aloë vera

Wat is Aloë vera?

Vermoed wordt dat de naam Aloe komt van het arabische woord 'Alloeh', dat betekend 'schitterende bittere substantie' en duid op de gel die deze plant kan leveren. Vera is latijn voor 'waar' en duid erop dat het deze soort is die het meeste sap bevat en de beste medicinale eigenschappen heeft. 

 

 

Het werd reeds bij de oude Egyptenaren en Romeinen geprezen om zijn helende werking bij wonden en allerlei huidaandoeningen. Cleopatra zou er haar schoonheid aan te danken hebben. Medicinaal werd de plant onder andere besproken door  Hippocrates, hij beviel het gebruik bij maagklachten, verstopping, wonden, zonnebrand en jeuk. Van gebruik in het haar heb ik niets teruggevonden. Jammer ...

Aloë vera en low poo? 

Hoe werkt het nu en wat is het resultaat? Ik ben op zoek gegaan naar een Aloë vera gel en kwam uit bij Holland & barrett. Ze hadden net een goede promotie en ik kocht de Aloë vera gel hieronder afgebeeld. Omdat wij soms luizen in huis halen (dochter van ) besloot ik deze te kopen met al tea tree erin, luizen houden daar absoluut niet van. Ik breng de gel rijkelijk aan op mijn hoofd (geen goedkope behandeling lijkt want de helft van de tube is leeg en het was toch redelijk prijzig, ik ben benieuwd naar het resultaat). Verse Aloë vera gel kun je ook gebruiken,  deze is hier echter niet zo heilzaam en je kunt het zelf niet bewaren noch vervoeren. Doordat de gel zich met zuurstof bind verdwijnen de eigenschappen enkele uren na blootstelling.

 

Nadat het een dik uur heeft ingewerkt (eigenlijk spreken ze van een half uur, maar ik was bezig met allerlei dingen en moest de douche nog even uitstellen) heb ik het uitgewassen. Zalig voelde de douche, mijn haar werd zijdezacht. Nadat het gedroogd is ben ik echt ongelooflijk verrast. Mijn haar voelt niet vettig aan, er zit veel volume in, ziet er blonder en gezonder uit. Ja dit is zeker een winner en een potentieel ingrediënt van mijn low poo shampoo die ik wil maken. Nu nog hopen dat de effecten even blijven, ik vertel je hier meer over in mijn volgende blog :) Tot hoors ...

De informatie over planten en kruiden haal ik steeds uit het groot handboek geneeskrachtige planten van Dr. Geert Verhelst.

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Wereld Hart dag: een gezond hart met volgende kruiden

September 28, 2017

1/8
Please reload

Recente berichten

December 13, 2017